Energie besparen in huis door je inrichting

De winter is in aantocht en dat betekent dat we weer massaal gaan verhuizen naar binnen. We gaan onze huizen opwarmen en daarmee ook onze energiekosten stijgen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je huis energiezuiniger in te richten. In deze blog lees je wat die dingen zijn!

Energie besparen in huis;

Als je wilt besparen op je energiekosten, dan is het verstandig om te kijken naar je huidige inrichting. Veel mensen denken dat het alleen maar gaat over het vervangen van oude apparaten door nieuwe, energiezuinige modellen, maar er is meer tot besparen op energie. Bij het inrichten van je huis zijn er een aantal punten waarop je kunt letten om zo min mogelijk energie te verbruiken:

– Zorg ervoor dat er veel licht binnenvalt. Dit kan door grote ramen te plaatsen of lichtkleurige muren en vloeren te gebruiken.

– Maak gebruik van thermostatische kranen, die ervoor zorgen dat je water altijd op de juiste temperatuur staat. Zo hoef je niet steeds de kraan aan te passen en bespaar je dus ook energie.

– Gebruik LED-verlichting in plaats van traditionele gloeilampen. LED’s verbruiken veel minder energie en gaan veel langer mee.

– Zorg ervoor dat je huis goed geïsoleerd is. Een slecht geïsoleerde woning zorgt ervoor dat er veel energie verloren gaat door lekken. Isolatie is dus belangrijk om energie te besparen.

Inrichting van je huis;

In de inrichting van je huis kun je heel wat energie besparen. Hier zijn een aantal tips:

– Zorg ervoor dat er voldoende lichtinval is door grote ramen te plaatsen of door lichtkleuren op de muren toe te passen.

– Gebruik verlichting met ledlampen, want die gebruiken veel minder energie dan normale gloeilampen.

– Zet altijd de verwarming een paar graden lager, want je merkt het toch niet zo snel en het scheelt flink in de energierekening.

Bespaartips voor in de winter;

Kam je verwarming een paar graden lager te zetten, dan bespaar je al snel op je energiekosten. Een trui aantrekken of een deken gebruiken in plaats van de verwarming aan te zetten is niet alleen gezonder voor je, maar ook beter voor je portemonnee. Als je gaat stoken op hout of kolen, kies dan voor een efficiënte haard of kachel die minder CO2 uitstoot. Zorg ervoor dat je woning goed is geïsoleerd, want een groot deel van de warmte verdwijnt door slechte isolatie. DraaiHelder adviseert om minimaal dubbel glas te nemen in combinatie met HR++-glas, dit is het meest efficiënte glas dat er momenteel is. Op zoek naar meer bespaartips? Bekijk dan onze website!

Bespaartips voor in de zomer;

In de zomer kun je energie besparen door een aantal simpele aanpassingen in je huis te doen. Zorg ervoor dat je verlichting automatisch uitgaat als er niemand in de kamer is. Gebruik lichtgroene of witte gordijnen of jaloezieën om het licht buiten te houden en je airco minder hard te laten werken. Zorg ervoor dat er geen warmte-apparaten in de buurt van thermostaten staan, zodat ze niet onnodig warmte produceren. Als je thuis bent, open dan de ramen en deuren om frisse lucht binnen te laten.

Energiezuinige apparaten;

Apparaten die weinig stroom gebruiken, zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Er zijn verschillende soorten energiezuinige apparaten op de markt, zoals LED-verlichting, zonnepanelen en warmtepompen. Om het maximale uit je energiezuinige apparaten te halen, is het belangrijk om ze goed te onderhouden.

Isolatie van je huis;

Isolatie is een belangrijk aspect van het besparen van energie in je huis. Je kunt energie besparen door je huis beter te isoleren. Dit kan door verschillende dingen, zoals het plaatsen van isolatiemateriaal in je muren, het isoleren van je dak en het plaatsen van dubbel glas in je ramen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *